Over Biodanza

Biodanza nodigt je uit te dansen, te leven, jezelf te zijn. Genieten is het credo in Biodanza. Plezier hebben in bewegen, in jezelf en in contact met anderen. Biodanza betekent letterlijk levens(bio) dans(danza); beweging geven aan het leven in jou, zoals jij je voelt in het moment.

Biodanza is in de zestiger jaren ontwikkeld door psycholoog en medisch antropoloog professor Rolando Torro in Chili geboren en overleden. Hij heeft zijn systeem Biodanza ook wel “re-educatie in de liefde” genoemd, om ons eraan te herinneren dat liefde feitelijk de basis is van alles, ook van leven.

En in het contact, de ontmoeting, de interactie gebeurt het, want Biodanza is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en (steeds weer opnieuw) verliefd te worden op het leven. Zonder woorden ontvouwt het mysterie van verbinding zich, want de deelnemers praten niet met elkaar tijdens een sessie in de groep.

Inmiddels heeft Biodanza Rolando Toro systeem zich over de gehele wereld verspreid. In Nederland is er de beroepsvereniging voor Biodanza Docenten Nederland (VBN).

Over wat Biodanza met je doet horen we het volgende::

  • Ik vind het zo fijn dat ik lekker vrij kan bewegen:  het gaat niet over danspasjes en niemand let op je. Het gaat wel om lekker in je vel zitten en je gevoel uitdrukken via de beweging.
  •  Ik voel dat  nu meer uit het leven kan halen. Ik ervaar verdieping, ontdek  wat ik werkelijk wil en ervaar dat ik ten volle leef.
  • Ik geniet van het diepere sociale contact: echte aandacht, en respect, en vrolijke en ontroerende ontmoetingen.
  • Ik voel meer en leef meer vanuit mijn hart. Ik voel  meer contact met mezelf,  anderen en alles om me heen.
  • Ik zit  lekkerder in mijn vel. Ik ervaar  een gevoel van welbevinden en tegelijk dat ik helemaal oké bent.

 

Biodanza is een combinatie van muziek, beweging en contact. Voel jij je uitgenodigd om een nieuw avontuur aan te gaan, om te dansen, om meer plezier en intensiteit aan je leven toe te voegen?

Je bent van harte welkom