Ervaringen

Op deze pagina vind je enkele indrukken van dansers bij ons.

Dansen zonder pasjes.

Er is geen directere ingang naar mijn gevoelsleven dan de juiste muziek. Niets voelt authentieker dan me direct met vrij bewegen te uiten. Ik vind daarin mijn eigen unieke beweegpatronen. Ik vier mijn unieke zelf. Dit dansen in vrijheid is voor mij het belangrijkste van Biodanza.

Tijdens Biodanza dans je op muziek rond een thema en in groepsverband, volgens het Biodanzaprogramma. In de groep vindt ontmoeting, afstemming, aanraking plaats, met respect voor de grenzen die ieder zelf bepaalt. Biodanza biedt een werkplaats voor individuele expressie maar gaat ook samen met het zoeken naar verbinding.

getekend M

Biodanza ervaring

Biodanza helpt me om meer spontaan te zijn; het is namelijk altijd goed; er is geen oordeel over hoe je danst, hoeveel je danst; de setting , met een deelrondje geeft me een familiegevoel.

Ik ben er mee begonnen na een beenbreuk, dus ik kon niet veel, en toch was het goed.

Het dansen wordt heel makkelijk, vanwege de goede muziek, wereldmuziek, veel zuid Amerikaans.De thema’s van de workshops, iedere week anders, helpen om je verder te ontwikkelen, omdat je die thema’s doorleeft. Mede door de dansleiders, Ron en Elly, die zelf heel spontaan zijn, en warme persoonlijkheden. Ze zijn zelf zo enthousiast, dat ze ervoor uit Hilversum komen.

getekend J

Biodanza is voor mij veel meer dan dansen en bewegen. Het is in een emotie komen en die in een dans doorleven. Het is ook aanraken, warmte ervaren van elkaar door blikken, kijken of lichamelijk. Zodanig en zo vaak zijn de oefeningen om je te laten doordringen, dat we nooit alleen, er altijd menselijk contact is.
Het heeft me opener gemaakt in een veilige omgeving en die openheid dringt ook door in ‘minder veilige’ omstandigheden. Eigenlijk ervaar ik die spontane openheid overal wanneer ik die zelf uitstraalt. Dat is bij mij vooral door biodanza gekomen.
De toewijding van de leraren, in het echt-zijn, zijn ook bewonderenswaardig en geven navolging.

getekend R