Verwondering, een vleugje magie.

Als kind kun je volledig gefascineerd naar iets kijken. Je gaat helemaal op in wat je ziet en je verwondert je erover hoe dat zo allemaal ontstaat of bestaat. De wolken zijn nog raadselachtige verschijningen en ook de wind en het ruizen van de bomen ervaar je nog als magisch. Eenmaal volwassen heb je geleerd dat de wolken bestaan uit waterdamp dat is opgestegen en dat de wind ontstaat door verschil in luchtdruk. Door alles te verklaren gaat het magische eraf. Het wordt lastiger om je dan nog te verwonderen over de verschillenden kleurschakeringen in de lucht.

Graag verklaren we alles, willen we wetenschappelijk bewijs van hoe de dingen werken en in elkaar zitten. Maar soms is het juist ook fijn om dat niet te weten, zodat je nog het magische gevoel van vroeger kunt ervaren. Het gevoel van verwondering. Donderdag gaan we er mee dansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *