Reis langs waak en slaap.

Komende donderdag
dansen we “Net zoals een grote vis langs de twee oevers van een rivier zwemt, eerst langs de oostelijke oever en dan de westelijke oever, op dezelfde manier beweegt de geest van de mens langs zijn twee woningen: deze wakende wereld en het land van slaap en dromen”, een quote uit Upanishad. “.

Geheel in een deel.

Komende donderdag
dansen we op de volgende quote uit Upanishad: “De kleine ruimte in het hart is zo groot als dit enorme universum. De hemel en de aarde zijn daar, en de zon, en de maan, en de sterren; vuur en bliksem en wind zijn er; en alles wat nu is en alles wat niet is: want het hele universum is in Hem en Hij woont in ons hart. “. 

 

Het wiel en de rivier.

Komende donderdag
dansen we op de volgende quote uit Upanishad: “De wereld is het wiel van God, dat ronddraait en ronddraait met alle levende wezens op zijn rand. De wereld is de rivier van God, die uit hem stroomt en naar hem terugvloeit”. We dansen in de speelzaal van onze basisschool De Fontein. Hoop dat velen van jullie weer meedoen .

 

Onwetendheid en kennis.

Komende donderdag
dansen we met een quote uit de Svetasvatara Upanishad Hoofdstuk 5: “Onwetendheid brengt voorbij de dood. Kennis laat van onsterfelijkheid genieten. Hij die beiden beheerst is één”. Bij goed weer zullen we deze uitdaging buiten dansen en anders in de speelzaal van onze basisschool De Fontein .

Wat is en niet is.

We dansen wederom naar aanleiding van een quote uit de Upanishad: “Het leven is het vuur dat brandt en de zon die licht geeft. Het leven is de wind en de regen en de donder in de lucht. Het leven is materie en is aarde, wat is en wat niet is, en wat daarbuiten is in de eeuwigheid”.

Biodanza in de wind.

Komende donderdag
dansen we met de wind. De herfst is nu echt begonnen. In de natuur is het allemaal zo mooi geregeld. Na de zomer, als bomen en struiken hun vruchten hebben gedragen, trekken de sappen van boom en struik zich terug. Het blad krijgt geen voeding meer en mag afvallen en de wind is daarbij van nut. Laten we voelen hoe het is, om te dansen als blad, soms als een briesje, soms als een storm

Dans voorbij het verlangen.

Komende donderdag
dansen we voorbij het verlangen. Wat ligt er onder het verlangen dat we voelen als we weer willen gaan dansen? Als we de dag weer begroeten of als we naar ons thuis terug mogen keren na lange afwezigheid.Het verlangen naar iets bekends of juist een nieuwe stap. In de dans van het leven komen we dieper .